Extra veilige helm voor wielrenners


Een nieuwe helm kan het aantal ongelukken bij wielrenners flink beperken, dat schrijft Scientias. Wielrennen wordt alsmaar populairder, en daardoor gebeuren er ook meer ongelukken. In 2014 moesten 5000 wielrenners in Nederland naar de spoedeisende hulp. Een Brits bedrijf heeft nu een helm ontwikkeld die de fietser een 360-graden beeld geeft van de omgeving. De helm geeft ook aan de wielrenner door of hij wordt ingehaald. De helm bestaat nu alleen nog op de tekentafel, maar komt in de toekomst wellicht op de markt.

Lees meer via Scientias.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).