Gelderland investeert in ontwikkeling zelfrijdend personenvervoer


De provincie Gelderland investeert in de ontwikkeling van autonoom rijden. Dat meldt de Volkskrant. Momenteel wordt op de campus van de universiteit van Wageningen een proef met zelfsturende busjes uitgevoerd. De zogeheten WEpod heeft zeven zitplaatsen en communiceert met ander verkeer via een intercom. De provincie hoopt dat de zelfrijdende voertuigen een oplossing kunnen bieden voor het verliesgevende openbaar vervoer op plattelandsroutes. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van de Toekomst van Autonoom Rijden.

Lees meer via de Volkskrant.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).