Meer gedeelde, zelfrijdende, elektrische auto’s in steden als Londen en Shanghai


Londen, Shanghai en Singapore hebben de potentie om zich te ontwikkelen tot steden waar zelfrijdende, elektrische deelauto’s het straatbeeld bepalen. Dat meldt Fortune op basis van onderzoek door Bloomberg New Energy Finance. Genoemde steden zijn dichtbevolkt en investeren al jarenlang in de infrastructuur. Door lage lonen en het ontbreken van investeringen in het wegennet, zullen steden als Mumbai en Delhi volgens het onderzoeksbureau voorlopig nog niet overstappen op zelfrijdende auto’s. Wel verwacht Bloomberg dat ook de minder ontwikkelde landen op deelauto’s en elektrisch rijden inzetten. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van Autonoom Rijden.

Lees meer via Fortune.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).