Moral Machine moet meer inzicht geven in morele dilemma’s autonoom rijden

© Autonoom Rijden

Het prestigieuze Massachussets Institute of Technology wil meer inzicht krijgen in de morele dilemma’s van autonoom rijden. Dat meldt nieuwssite Mashable. Op de site ‘Moral Machine’ zijn meerdere verkeerssituaties te zien waarin een keuze gemaakt moet worden tussen crash-scenario’s. Zo wordt bezoekers gevraagd of ze een groep daklozen willen opofferen om een roekeloos kind te redden. Je kunt ook zelf nieuwe morele dilemma’s toevoegen. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van de Toekomst van Autonoom Rijden.

Lees meer via Mashable.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).