Nieuwe zelfrijdende auto’s maken contact met stoplichten

© Waiting for traffic light by Matthias Ripp

Het autobedrijf Land Rover heeft samen met Ford een methode ontwikkeld waarmee zelfrijdende auto’s in staat zijn te communiceren met stoplichten. Dat schrijft Pulse Headlines. Een van de meest voorkomende problemen van zelfrijdende auto’s is het gebrek aan communicatie met andere verkeerselementen. Met de nieuwe techniek krijgen bestuurders een mededeling over de status van het dichtstbijzijnde stoplicht. De bestuurder kan vervolgens de snelheid aanpassen om rode lichten te vermijden. Doel is om autonome voertuigen te integreren in stedelijke omgevingen en fileproblemen en andere dagelijks uitdagingen op te lossen. Deze maand staat in het teken van Autonoom Rijden.

Lees meer via Pulse Headlines.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).