Sensor toont B12-vitamine tekort bij ouderen


Australische wetenschappers hebben een sensor ontwikkeld, die snel een tekort aan vitamine-B12 in het bloed kan opsporen. Een tekort aan deze vitamine wordt geassocieerd met een verhoogd risico op Alzheimer en dementie. Dat meldt DuurzaamBedrijfsleven. De sensor kan binnen een minuut een vitaminetekort vaststellen, zonder dat hier uitgebreid laboratoriumonderzoek voor nodig is. Volgens de ontwikkelaars is de sensor een eerste stap om de B12-spiegels bij ouderen bij te houden en te controleren. Dankzij de techniek kunnen artsen tijdig ingrijpen wanneer een tekort wordt ontdekt.

Lees meer via DuurzaamBedrijfsleven.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).