Turbine creëert drinkwater uit lucht


Een Amerikaans bedrijf heeft een turbine ontwikkeld die drinkwater kan onttrekken uit de lucht. Met de zogeheten WaterSeer wordt door middel van ventilatorbladen lucht naar een ondergrondse condensatiekamer geleid. Hier wordt de lucht door het temperatuurverschil omgezet in water. Doordat de turbine overal kan worden geplaatst, kan de techniek uitkomst bieden voor mensen in droge, afgelegen gebieden. Het apparaat maakt geen gebruik van stroom en chemische stoffen en kan dagelijks bijna 40 liter drinkwater produceren.

Lees meer via Waterseer.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).