Voor het eerst zelfrijdende auto op openbare weg in Verenigd Koninkrijk


Een Britse startup voert deze maand testen uit met een zelfrijdende auto met passagiers op de openbare weg. Volgens Reuters is het voor het eerst dat een dergelijke proef in het Verenigd Koninkrijk wordt uitgevoerd. De test moet inzicht bieden in welke mate de zelfrijdende tweezitter in staat is om op andere weggebruikers te reageren. Daarnaast moeten de proeven duidelijk maken welke regelgeving er moet worden aangepast om zelfrijdend verkeer op de openbare weg mogelijk te maken. Deze maand staat het Nieuws van de Vooruitgang in het teken van de Toekomst van Autonoom Rijden.

Lees meer via VentureBeat.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).