AUGUSTUS – Spreeuwen helpen voetbalvelden te onderhouden


De KNVB roept voetbalclubs op om nestkasten voor spreeuwen rond het veld op te hangen. Dat meldt Trouw. Het plaatsen van de nestkasten moet voorkomen dat larven van kevers en muggen de voetbalvelden beschadigen. Een natuurlijk beheer van de voetbalvelden, kan ook helpen om de spreeuwenpopulatie in Nederland op peil te houden. In de afgelopen dertig jaar halveerde de populatie, met name omdat de vogels niet voldoende voedsel kunnen vinden. In tegenstelling tot kraaien en roeken gaan spreeuwen zeer subtiel te werk, waardoor de grasmat niet wordt beschadigd.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).