Hans Schönfeld


Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vanochtend was de beurt aan Hans Schönfeld, onze insider bij de Nederlandse politie.

Vandaag voel ik me energiek. Ik voelde dat al toen ik vanmorgen opstond. Het leek wel of mijn gepoetste tanden witter werden dan normaal en onder de douche zong ik ‘een eigen huis, een plek onder de zon’. Maar ook voor mijn schijnt die zon natuurlijk niet iedere dag.

Soms ben ik wat introverter en hangt er een probleem in de lucht, heeft iemand van wie ik hou het niet naar de zin of is er een tegenslag is geweest.

Kortom ik ben een mens en heb zoals iedereen last van enige wisseling in stemming.

Als de zon schijnt en wanneer ik ontspannen ben, ben ik energiek en creatief en vliegen de letters van mijn columns uit mijn vingers. Maar wanneer het stormt en hard regent krijg ik soms last van een allesoverheersende luiheid en zit ik uren achter mijn toetsenbord te staren naar mijn scherm.

Die stemmingswisselingen zijn normaal, menselijk en maken dat ik voel dat ik leef.

Verschillen maken dingen überhaupt interessant. Zonder de onproductieve dagen zou ik niet beseffen wat productiviteit is.

Wat ik wil zeggen is dat verschillen belangrijk zijn. Of dat nu het verschil is tussen man en vrouw, blank en donker of vrolijkheid en somberheid.

Het leven saai zou saai zijn zonder verschillen, koester ze dus.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).