JULI – Duurzaam vliegtuig kan na landing als trein verder


Zwitserse ontwerpers hebben een vliegtuig ontworpen dat na landing verder kan reizen als trein, zonder dat de passagiers over hoeven te stappen. Dat meldt DuurzaamBedrijfsleven. Door na landing de passagierscapsule van de vleugels te ontdoen, kan zogeheten Clip-Air direct verder reizen. Het multifunctionele toestel zou drie capsules kunnen vervoeren die elk plaats aan zo’n 450 passagiers bieden. De ontwerpers verwachten binnen tien jaar een prototype van het vliegtuig te presenteren.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).