MAART – Kakkerlak inspireert reddingsrobots

© Biomimicrycockroach

Onderzoekers van de universiteit van Berkeley hebben een reddingsrobot ontwikkeld geïnspireerd op kakkerlakken. Dat is te lezen op de website van de universiteit. Net als kakkerlakken kan de robot zichzelf veel kleiner maken door zijn pootjes helemaal naar buiten te spreiden. Ook in die positie blijft de robot razendsnel bewegen, terwijl een schild hem beschermt tegen druk van buitenaf. Deze eigenschappen bijvoorbeeld kunnen goed van pas komen bij onderzoek in het puin van een aardbeving.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).