SEPTEMBER – Volvo introduceert zelfrijdende auto voor mijnen

© Volvo truck

In het noorden van Zweden is voor het eerst een zelfrijdende vrachtwagen in ondergrondse mijnen ingezet. Dat meldt DuurzaamBedrijfsleven. De vrachtwagen is ontwikkeld door Volvo en kan dankzij lasersensoren door nauwe mijntunnels rijden. De auto is bovendien voorzien van een navigatiesysteem dat de route optimaliseert en zo het brandstofverbruik beperkt. Volgens de autofabrikant kan de technologie op termijn ook op bovengrondse bouwplaatsen worden ingezet.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).