‘India overtreft klimaatbeloften’

© solar by Knut-Erik Helle

India verwacht veel meer schone energie te produceren dan op de VN-Klimaattop in Parijs is afgesproken. Dat meldt OneWorld. India wil voor 2030 40 procent van de elektriciteitsbehoefte uit duurzame bronnen halen. Maar volgens het nieuwe elektriciteitsplan kan India het aandeel duurzame energie al in 2027 tot bijna 60 procent optrekken. De snelle groei is vooral te danken aan private projecten. Zo heeft een groep van Aziatische bedrijven voor bijna 20 miljard dollar in de Indiase zonnesector geïnvesteerd.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).