Aantal Iberische lynxen neemt fors toe


Het aantal Iberische lynxen in Spanje en Portugal neemt fors toe. Volgens IPS  is de populatie in de afgelopen tien jaar bijna verdrievoudigd. De Iberische lynx is een van de zeldzaamste katachtigen ter wereld. Doordat veel dieren werden aangereden en onvoldoende voedsel konden vinden, daalde hun aantal fors. In 2006 waren er nog maar 177 exemplaren. Mede door beschermingsmaatregelen en een herintroductieprogramma is de populatie nu gegroeid naar 475.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).