Londenaren betalen extra voor vervuilende auto


In Londen moeten automobilisten vanaf oktober extra betalen wanneer ze in een zeer vervuilende auto rijden. Dat meldt The Guardian. Volgens burgemeester Sadiq Khan zijn drastische maatregelen nodig om gezondheidsrisico’s te verminderen. De luchtkwaliteit in de Engelse hoofdstad is zeer slecht, en zorgt voor gezondheidsproblemen zoals longaandoeningen bij kinderen. In het najaar moeten bestuurders van oude vervuilende auto’s 10 pond betalen om in het centrum van Londen te mogen rijden. Ongeveer 10 duizend automobilisten zullen dit bedrag dagelijks moeten neertellen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).