VN-campagne moet plastic afval terugdringen


De Verenigde Naties lanceren een wereldwijde campagne om het gebruik van plastic terug te dringen. Dat meldt Knack. Jaarlijks belandt er meer dan 8 miljoen ton plastic in de oceanen. Dit afval bestaat niet alleen uit plastic zakken of flessen, maar ook uit microplastics die verwerkt zitten in cosmeticaproducten. De campagne #CleanSeas moet overheden stimuleren om maatregelen voor plasticreductie te nemen en daarnaast consumenten oproepen om hun gewoontes te veranderen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).