Bericht van Maria van der Heijden: ‘Veerkracht’


De Sublime Berichten: maandag t/m vrijdag om 9.30: experts uit alle hoeken van de samenleving met een frisse kijk op de wereld. Vanochtend Maria van der Heijden, directeur van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Nederland.

Veerkracht zorgt ervoor dat we goed om kunnen gaan met veranderingen en moeilijkheden. Ook bij onverwachte gebeurtenissen. Veerkracht stelt ons in staat om ons te verbinden met alles wat ons leven kleur geeft. We leven in een van de meest welvarende landen ter wereld. Maar we hebben ook te maken met onbehagen, zorg en onzekerheid. In onze eigen kring en familie hebben we invloed, daarbuiten veel minder. Maar daar maken we ons wel zorgen over.

Veerkracht ontstaat door je vooral bezig te houden met de zaken waar je invloed op hebt. De circle of influence. Yunus, de Nobelprijswinnaar van de Vrede en oprichter van de Grameen Bank, de bank die microkredieten groot heeft gemaakt, zei ooit tegen mij: er zijn zoveel uitdagingen op de wereld. Pak een heel klein stukje van de taart en focus je op het realiseren van 1 activiteit. Een activiteit waar je je zorgen over maakt en waar JIJ het verschil kunt maken. En doe dit zo bevlogen en goed mogelijk.

Je kunt niet de hele wereld redden. Je kunt wel het verschil maken op dat thema waar jouw passie zit.

Hoe ik dat zelf doe? Ik probeer ook mijn steentje bij te dragen. Hoe klein ook. Laatste voorbeeld dat me te binnen schiet is dat ik een jonge onderneemster in fair trade sieraden gekoppeld heb aan een modeketen. Om haar geweldige producten bij een bredere doelgroep onder de aandacht te brengen. Ik ben namelijk dol op het verbinden van mensen, dat is mijn passie.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).