Afrikaanse steden werken samen tegen stijgende zeespiegel


Elf Afrikaanse steden gaan samenwerken in de strijd tegen de stijgende zeespiegel. Dat meldt CNN. Bij het samenwerkingsverband zijn onder meer Dakar, Kaapstad en Nairobi aangesloten. De stijging van de zeespiegel vormt een grote bedreiging voor veel Afrikaanse kuststeden. Zo zou Dakar in 2080 meer dan 300 gebouwen en 60 procent van haar stranden aan het water kunnen verliezen. Om dit te voorkomen heeft de Senegalese hoofdstad diverse maatregelen aangekondigd. In de stad worden bijvoorbeeld meer groene zones aangelegd, waar regenwater kan worden opgevangen. Als de aanpak werkt, kunnen de andere Afrikaanse steden het model overnemen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).