Amsterdam ArenA richt duurzaam energiebedrijf op


De Amsterdam ArenA richt een duurzaam energiebedrijf op. Dat meldt Trouw. Doel is om via zelf opgewekte groene stroom in de eigen energiebehoefte te kunnen voorzien. De dakrand van het stadion wordt volledig bedekt met zonnepanelen. In de parkeergarage wordt een grote accu geplaatst, zodat de overdag opgewekte energie ’s avonds kan worden gebruikt voor de verlichting. Ook gaat het stadion zelf windenergie opwekken. De ArenA gebruikt evenveel stroom als 2500 huishoudens.

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).