Beeldherkenningsapp voor schilderijen


Een beeldherkenningsapp biedt museumbezoekers meer informatie over het schilderij dat ze bekijken. Volgens Bright werkt de app Smartify als een soort Shazam voor schilderijen. Door de camera van een smartphone op een kunstwerk te richten, kan naast naam en kunstenaar ook veel achtergrondinformatie worden opgehaald. Zo kunnen er audiobestanden worden opgezocht, waarin experts vertellen hoe het schilderij is gemaakt en waarom het een relevant werk is. De app werkt nu al in het Londense Tate Modern. Dit jaar is de applicatie ook in het Rijksmuseum en het Louvre te gebruiken. 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).