Bultrug past gedrag aan


Het sociale gedrag van bultrugwalvissen lijkt te veranderen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Bultruggen leven normaliter alleen of in kleine groepen. Onderzoeksteams troffen tijdens observaties en excursies voor de kust van Zuid-Afrika tot hun verrassing groepen van zo’n 200 bultruggen aan. Wat de reden is van het veranderende gedrag van de dieren is nog onduidelijk. Wetenschappers vermoeden dat de bultruggen zich op deze manier proberen aan te passen aan de gewijzigde beschikbaarheid van voedselbronnen. Een andere verklaring is dat het waargenomen gedrag juist natuurlijk is en zich nu voordoet omdat de walvispopulatie zich herstelt.

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).