Duitsland wil megaboetes voor digitale haatberichten


De Duitse minister van Justitie wil torenhoge boetes opleggen aan bedrijven die haatberichten ongemoeid laten. Dat meldt Knack. Techreuzen als Facebook en Google zouden klachten over digitale haat binnen 24 uur moeten behandelen. Doen zij dit niet, dan kan de boete oplopen tot maximaal 50 miljoen euro. Het wetsvoorstel volgt op een rapport waarin staat dat sociale netwerksites bijzonder laks zijn met het behandelen van gerapporteerde berichten.

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).