Financiering eilanden Markermeer rond


Nederland krijgt vijf nieuwe eilanden waar trekvogels kunnen broeden. Dat meldt Trouw. De financiering voor de aanleg van de Marker Wadden is nu officieel rond. Het meeste geld komt van de Rijksoverheid en de provincies Noord-Holland en Flevoland, een kleiner deel van organisaties als Natuurmonumenten en de Postcodeloterij. Het is voor het eerst dat gebiedsuitbreiding alleen het belang van de natuur dient, en niet is ingegeven door economische motieven. De eilanden moeten in 2020 klaar zijn.

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).