Groningen haalt nu al energiedoelstellingen 2023


De provincie Groningen heeft de landelijke energiedoelstellingen voor 2023 nu al gehaald. Dat schrijft Groene Courant op basis van de Energiemonitor 2015. In Groningen ligt het aandeel duurzame energie op bijna 16 procent, terwijl het landelijk gemiddelde 6 procent is. Als de nu geplande projecten volgens schema worden gerealiseerd, zal in 2020 zelfs een derde van alle Groningse stroom duurzaam zijn. De provincie hoopt dat de inspanningen de afhankelijkheid van aardgas zullen verminderen.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).