IJsland wordt eerste land waar gelijke beloning verplicht is


In IJsland worden werkgevers verplicht om te bewijzen dat ze werknemers gelijk te belonen, ongeacht geslacht, leeftijd of etniciteit. Dat schrijft The Huffington Post. De IJslandse overheid maakte het besluit bekend op Internationale Vrouwendag. Volgens het World Economic Forum scoort IJsland op het gebied van vrouwenrechten beter dan elk ander land op de wereld. Desondanks verdienen vrouwen er toch nog zo’n 15 procent minder dan hun mannelijke collega’s. IJsland is het eerste land dat bewijs van gelijke beloning verplicht stelt.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).