Kathmandu verbant oude auto’s vanwege smog


In de Nepalese hoofdstad Kathmandu mogen duizenden oude auto’s niet langer de weg op. Dat meldt persbureau Reuters. Door het weren van zeer vervuilende auto’s hoopt de overheid de luchtvervuiling in Kathmandu tegen te gaan. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie overlijden er jaarlijks zo’n tienduizend Nepalezen aan de gevolgen van luchtverontreiniging. Critici stellen dat de overheidsmaatregelen niet voldoende zijn en pleiten voor breder ingrijpen.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).