Noorwegen streeft naar elektrisch autoverkeer


Noorwegen streeft naar volledig elektrisch autoverkeer in 2025. Dat meldt Deutsche Welle. Het land is een van de grootste producenten van olie en gas ter wereld en de uitstoot stijgt nog steeds. Om dit te keren, wil de overheid nog meer inzetten op elektrisch rijden. Momenteel is al bijna de helft van alle verkochte personenauto’s in het land elektrisch. Het bereiken van het nieuwe doel moet een belangrijke bijdrage leveren aan het halen van de Noorse klimaatdoelstellingen, zoals vastgelegd in het Parijse klimaatakkoord.

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).