Productie zonne-energie neemt met 50 procent toe


De mondiale productie van zonne-energie is in een jaar tijd met 50 procent toegenomen. Dat schrijft The Guardian. De stijging komt voornamelijk voor rekening van China en de Verenigde Staten. Deze landen voegden in 2015 beide bijna twee keer zoveel nieuwe capaciteit toe als in het jaar daarvoor. Sinds 2010 is de jaarlijkse hoeveelheid opgewekte zonne-energie verzesvoudigd. Rond de millenniumwisseling was de productie nog verwaarloosbaar klein.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).