Rivier Nieuw-Zeeland erkend als rechtspersoon


De Whanganui rivier in Nieuw-Zeeland is de eerste rivier ter wereld die wordt erkend als rechtspersoon. Dat meldt Knack. Al sinds 1870 strijden de Maori voor erkenning van hun speciale band met de rivier, die nu wordt erkend als ‘levend en ondeelbaar geheel.’ De belangen van de rivier worden behartigd door twee vertegenwoordigers, één namens de Maori en één namens de overheid.  Een nieuw fonds van 30 miljoen dollar moet de gezondheid en het welzijn van de rivier waarborgen.

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).