Stoeptegels wekken stroom op


Het Britse bedrijf Pavegen heeft stroomopwekkende stoeptegels ontwikkeld. Dat meldt The Washington Post. De tegels kunnen met elke voetstap voldoende stroom opwekken om een ledlamp 30 seconden te laten branden. Naast het opwekken van energie, verzamelen de tegels ook data over reizigersstromen. De verzamelde data kunnen bijdragen aan bijvoorbeeld een efficiëntere inrichting van trein- en busperrons. De tegels liggen al in steden als Washington, Londen en Rio de Janeiro.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).