Wetenschappers willen koraalrif redden


Wetenschappers willen 50 koraalriffen beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Dat meldt Deutsche Welle. Als gevolg van temperatuurstijging en vervuiling zal tegen 2050 90 procent van alle koraalriffen zijn verdwenen. Om dit te voorkomen hebben klimaatwetenschappers en biologen de handen ineengeslagen. Samen zullen zij het komende jaar onderzoeken welke 50 riffen de grootste overlevingskans hebben. Vervolgens wordt er voor elke afzonderlijke regio een beschermingsstrategie ontwikkeld.

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).