Amsterdam opent virtueel poëziemuseum

© Inzicht Poezie museum

Op het gras van het Amsterdamse museumplein is een virtueel poëziemuseum geopend. Dat meldt Trouw. Het museum maakt gebruik van een augmented reality-app. Met deze techniek is het mogelijk om via een telefoon een locatie te bekijken waar virtuele informatie aan is toegevoegd. De bezoeker krijgt zo tien virtuele gebouwtjes te zien op het scherm van zijn mobiele telefoon. Op deze virtuele gebouwen zijn zestig gedichten te lezen van tien verschillende dichters. Deze zijn geselecteerd door schrijfster Anna Enquist. Deze week gaat Het Nieuws van de Vooruitgang in op de vraag hoe kunst de maatschappij verandert.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).