Bustes invloedrijke vrouwen in Sofia


De Bulgaarse kunstenaar Irina Tomova-Erka wil met felgekleurde bustes de discussie over de rol van vrouwen in de samenleving aanwakkeren. Dat schrijft de website Mashable. Net als veel andere steden staat de Bulgaarse hoofdstad Sofia vol met standbeelden van mannelijke politici, soldaten en andere helden. Vrouwen ontbreken echter volledig. Door in de stad felgekleurde vrouwelijke bustes te plaatsen, hoopt de kunstenaar meer bewustzijn te creëren. Deze maand gaat Het Nieuws van de Vooruitgang in op de vraag hoe kunst de maatschappij verandert.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).