Chocolade gezonder dankzij paddenstoel


De startup MycoTechnology zet paddenstoelen in om chocolade gezonder te maken. Dat schrijft The Guardian. Nu wordt er aan chocolade en andere bittere producten vaak veel suiker toegevoegd. De startup heeft een methode ontwikkeld om de hoeveelheid suiker terug te dringen, zonder de smaak te veranderen. Van paddenstoelen wordt een extract getrokken dat smaakpapillen verhindert om bittere smaken te proeven. Door dit extract in producten als chocolade of ontbijtgranen te verwerken, kan het suikergehalte worden verminderd.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).