Daghandel elektriciteit groeit door opkomst groene energie


De daghandel in elektriciteit is in opmars. In de maand maart is een recordhoeveelheid stroom pas op de dag van verbruik ingekocht. Volgens het Financieele Dagblad is deze ontwikkeling mede te verklaren door het groeiende aanbod van duurzame energie. Door de toename van het aantal windturbines en zonnepanelen, is de invloed van het weer op de prijs van energie steeds groter geworden. Het kan bijvoorbeeld lonen om op het laatste moment energie te kopen als het harder waait en de prijzen dalen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).