Gumboot dansproject stimuleert educatie


Het Zuid-Afrikaanse project Happy Feet zet danslessen in om het leven van kinderen in de townships van Kaapstad te verbeteren. Dat meldt de BBC. Veel kinderen uit de sloppenwijken gaan niet naar school en kampen met ondervoeding. Dankzij het project krijgen zij nu les in Gumboot dancing (Engelse uitspraak), een dans op rubberen laarzen waarbij er veel op de schoenen wordt getrommeld. De initiatiefnemer hoopt dat de donaties van bezoekende toeristen kunnen helpen om de omstandigheden van de kinderen te kunnen verbeteren.  

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).