Luchtkwaliteit meten met telefoon


 

Een Franse startup heeft een apparaatje ontwikkeld waarmee gemakkelijk de luchtkwaliteit kan worden gemeten. Dat meldt Deutsche Welle. In veel steden is de lucht flink vervuild. Dit kan onder andere leiden tot ademhalingsproblemen. Het is niet eenvoudig gebieden met een slechte luchtkwaliteit te vermijden, want de vervuiling is niet te zien of te ruiken. Met het apparaatje wil de startup hier een oplossing voor bieden. Als de gebruiker van Flow in een vervuild gebied komt krijgt hij een melding via een smartphone-app. Met de gegevens van gebruikers creëert de startup online kaarten waarop locaties met goede luchtkwaliteit worden aangegeven.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).