‘Luchtmachtbasis Twente testbaan voor drones’


De voormalige luchtmachtbasis Twente kan een nieuwe bestemming krijgen als ‘outdoorlaboratorium’. Dat schrijft NRC. Sinds de overdracht aan de provincie Overijssel gebruikt het ministerie van Defensie de vliegvelden niet meer. Staatssecretaris Sharon Dijksma denkt vooral aan testvluchten met nieuwe soorten onbemande vliegtuigen, zoals vrachtdrones. De lange baan en het gebrek aan ander vliegverkeer maken het vliegveld daarvoor zeer geschikt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).