Nederland eerste virtual reality museum


In Nederland is het eerste virtual reality museum ter wereld geopend. Dat meldt de website Dutch Cowboys. Het initiatief moet musea toegankelijker maken voor jongeren. Via een app kun je in een paar seconden van het Rijksmuseum, via het Kröller Müller naar het Museum aan het Vrijthof. In het VR-museum is de collectie van 400 musea opgenomen. Volgens de Museumvereniging is het voor het eerst dat musea op deze manier samenwerken. Deze maand gaat het Nieuws van de Vooruitgang in op de vraag hoe kunst de maatschappij verandert.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).