Oma’s geven therapiesessie op parkbankjes


Zimbabwaanse oma’s geven therapiesessies aan mensen die kampen met depressie of angstgevoelens. Dat meldt The Guardian. Hoewel veel Zimbabwanen kampen met geestelijke gezondheidsproblemen, zijn er in het land slechts 13 psychiaters actief. Het initiatief van de oma’s moet dit tekort opvangen. Op parkbankjes in de hoofdstad Harare kunnen patiënten bij ze terecht voor een luisterend oor. De oma’s staan in hoog aanzien en hebben een training gevolgd. De initiatiefnemers hopen met de therapiesessies het taboe op geestelijke gezondheidszorg te doorbreken.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).