Politie gaat data beter analyseren


De politie gaat samenwerken met wetenschappers om data van in beslag genomen telefoons en laptops beter te analyseren. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De politie gebruikt al computerprogramma’s waarmee automatisch kan worden gezocht in gegevens. Maar deze processen zijn nog tijdrovend en niet efficiënt. Met nieuwe technieken kan een computer miljoenen foto’s, berichten, video’s en locatiegegevens doorpluizen en verbanden leggen die een agent niet snel ziet.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).