Stedelijk Museum belicht migratie


Het Stedelijk Museum in Amsterdam verzorgt 5 tentoonstellingen rond het thema migratie. Dat schrijft Het Parool. Het museum zegt daarmee stelling te willen nemen tegen het populisme. Volgens museumdirecteur Beatrix Ruf zouden musea politieke ruimtes moeten zijn. Zij hoopt met de tentoonstellingen te laten zien hoe kunstenaars naar het thema migratie kijken. Deze week gaat Het Nieuws van de Vooruitgang in op de vraag hoe kunst de maatschappij verandert.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).