Vissen getraceerd via DNA-materiaal


Wetenschappers zijn er voor het eerst in geslaagd de route van vissen te traceren via genetisch materiaal in het zeewater. Dat schrijft Reuters. Vissen laten voortdurend huiddeeltjes, schubben en uitwerpselen achter. Met de nieuwe methode kunnen deze sporen worden gebruikt om de route van vissen in kaart te brengen. Deze informatie helpt bijvoorbeeld bij het bepalen van de opening van het visseizoen. De methode is nauwkeuriger dan sonar en goedkoper dan het gebruik van onderzoeksboten.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).