Ballon helpt tegen overgewicht


Een speciale ballon kan helpen tegen obesitas. Dat schrijft The Guardian. Een maagverkleining is weliswaar effectief, maar de verdoving kan risicovol zijn bij patiënten met veel overgewicht. Bovendien zijn er lange wachtlijsten voor deze ingreep. De ballon kan worden ingeslikt als een pil en wordt vervolgens via een buisje met water gevuld. Een operatie is dan niet nodig. Volgens obesitas-experts kan de ballon een alternatief zijn voor mensen die geen maagverkleining willen of deze vanwege medische risico’s niet kunnen ondergaan.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).