Energiezuinige en vogelvriendelijke straatverlichting


Op Ameland is led-straatverlichting in gebruik genomen die energiezuinig en vogelvriendelijk is. Dat meldt Bright. Omdat vogels op de Waddeneilanden rusten voor zij hun reis naar Afrika ondernemen, moet de lichtvervuiling op de eilanden zoveel mogelijk worden beperkt. Voor de verlichting is gebruik gemaakt een systeem dat reageert op de omgeving. Zo lichten de lampen op bij passerende mensen, en dimmen ze weer als de voetganger voorbij is. Op deze manier wordt de rust van de vogels minimaal verstoord.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).