Wereldwijd meer bos dan gedacht


De wereldwijde hoeveelheid bos is minstens 9 procent hoger dan tot nu toe werd gedacht. Dat meldt IPS. Wetenschappers baseren hun schattingen op satellietbeelden. Tot op heden was hierop niet altijd duidelijk te zien welke gebieden als bos kunnen worden beschouwd. Uit nieuw onderzoek, waarbij gebruik is gemaakt van Google Earth, blijkt dat de wereldwijde hoeveelheid bos is onderschat. Met name in droge gebieden zijn veel meer bomen te vinden dan tot nu toe werd aangenomen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).