Universiteit Utrecht onderzoekt effect klimaat op planten


De Universiteit Utrecht begint met een grootschalig onderzoek naar de gevolgen van klimaatverandering op planten. Dat meldt de Volkskrant. Opwarming van de aarde leidt tot steeds meer extreme weersituaties. In 352 grote plantenbakken worden weersomstandigheden zoals overstromingen en extreme droogtes gesimuleerd. De experimenten moeten duidelijk maken hoe een hogere plantendiversiteit de gevolgen van klimaatverandering kan dempen.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).