Wereldleiders proberen polio uit te roeien


Wereldleiders hebben afgesproken gezamenlijk 1,2 miljard dollar te investeren om polio uit te roeien. Dat meldt Unicef. Dertig jaar geleden raakten er nog 350 duizend mensen per jaar verlamd door de ziekte. Dankzij grootschalige preventie-initiatieven komt de ziekte nu alleen nog voor in Afghanistan, Nigeria en Pakistan. In die landen zijn afgelopen jaar slechts vijf nieuwe gevallen gemeld. Met het geld moet polio ook in deze landen worden uitgeroeid en worden voorkomen dat de ziekte opnieuw voet aan de grond krijgt.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).