3D-printer laat kinderen meer groenten en fruit eten


Door groenten en fruit 3D te printen in een leuke vorm eten kinderen er meer van. Dat meldt The Independent op basis van recent onderzoek. Volgens de wetenschappers is obesitas grotendeels te wijten aan het feit dat kinderen groenten en fruit niet aantrekkelijk vinden. Bananen, witte bonen, champignons en melk werden daarom in een 3D-printer omgetoverd tot een octopus. Dit zorgde ervoor dat kinderen het voedsel wel aten. De onderzoekers willen dat 3D-printen de norm wordt thuis, in restaurants en op school om op deze manier obesitas tegen te gaan.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).